دستگاه ضبط صدا ابزارهایی هستند که در انواع گوناگون حرفه ای و نیمه حرفه ای در مشاغل مختلف مثل خبرنگاری، گویندگی و پادکست و فیلم سازی کاربرد دارند. در این مشاغل ضبط صدای با کیفیت بالا اهمیت بسیاری دارد و به همین دلیل شرکت های تولید کننده، نسبت به تولید بهترین دستگاه ضبط صدا با امکانات گوناگون اقدام نموده اند.برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ردیاب توربو همراه باشید.
پیشرفت تکنولوژی در دستگاه های ضبط کننده صدا نیز باعث ایجاد تغییراتی شد که طوری که در گذشته دستگاه های ضبط صدا به نوار های مغناطیسی نیازمند بودند و همان نوارها فقط توانایی این را داشتند که صدا را به مدت کم ضبط کنند.
اما در حال حاضر فقط با یک کارت حافظه ی کوچک می توان صداها را به راحتی ثبت و نگه داری کرد. از گذشته تا به اکنون شرکت های مختلفی ضبط کننده های صدا با امکانات و ویژگی های مختلفی را به بازار ارائه داده اند. از انواع این شرکت ها می توان به برند های سونی، تسکو، آیریور، زوم، فیلیپس، الیمپوس، ریمکس نام برد.
امروزه ضبط کننده های صدا از نظر ظرفیت حافظه داخلی، عمر و نوع باطری، قابلیت ویرایش فایل، کیفیت ضبط و قابلیت اشتراک گذاری و اتصال هندزفری و هدفون به دسته های مختلف تقسیم می شوند البته همه ی ضبط کننده های امروزی از نوع دیجیتال هستند.
خبرنگاری: ضبط کننده های کوچک و دستی می باشند که کاربری راحتی دارند. ظرفیت اینگونه ضبط کننده ها محدود است و دو نوع شارژی و باطری خور در بازار وجود دارد.
کمری: در برنامه های تلویزیونی و تولید فیلم و سریال از این نوع ضبط کننده استفاده می کنند. یک دستگاه همراه فرستنده به لباس مجری یا بازیگر متصل می شود و صدا بردار که گیرنده را در اختیار دارد می تواند صدای با کیفیتی را ضبط نماید.
حرفه ای: در تولید فیلم های مستند از این مدل ضبط کننده استفاده می گردد که دامنه ی وسیعی از صدا ها را با کیفیتی عالی ضبط می کند. حساسیت بسیار بالایی دارد و کار کردن با آن نیازمند طی نمودن دوره های آموزشی است.
در پایان چنانچه قصد خرید دستگاه ضبط کننده صدا را دارید لازم است پیش از خرید سوالات و انتظاراتی که در نظر دارید را در اختیار فروشنده قرار دهید تا به شما در انتخاب بهترین دستگاه ضبط صدا یاری رساند.